Trebamo li nadmadrac?

Posljednjih nekoliko godina nadmadraci dobivaju sve veću prisutnost i pažnju na tržištu.

Međutim, mnogi se pitaju trebaju li novi madrac ili trebaju nadmadrac i kada bi zapravo trebali kupiti nadramdac.

Postoje dvije glavne svrhe zašto nadmadrac služi:

  1. Učiniti donji postojeći madrac udobnijim i mekšim,
  2. Produžiti vijek donjem madracu i zaštiti ga od nečištoća.

Vjerojatno se pitati, koji nadmadrac odabrati jer ih na tržištu ima puno, svaki sa svojim značajkama i prednostima.

Važno je da nadmadraci pružaju izuzetnu udobnost i potporu kralježnici, ako imate problema s bolovima u leđima oni će to riješiti  spavati ćete i buditi se s osmjehom na licu i regenerirani. Voditi brigu o materijalima od kojih su izrađeni i navlaci nadmadraca  pri kupnji. Nije recimo za svakoga nadmadrac od lateksa pogotovo ako ima veliki omjer sintetičkog lateksa. Primjerice sve popularniji je Nadmadrac Nightfly koji je izrađen od ekološki prihvatljive talijanske vrste pjene (“environmentally friendly”) i s navlakom Aloe Vera, koja ima antialergijska i antibakterijska svojstva. Stoga, je ovaj madrac recimo najprikladniji za ljude koji traže prirodne materijale te da je proizvod ekološki prihvatljiviji od konkunrentskih proizvoda, a ujedno pruža izuzetnu udobnost.

S druge strane nadmadraci od memorijske pjene pružaju također dobru ravnotežu udobnosti i podrške tijela spavača. Memorijska pjena oblikuje se prema tijelu i ravnomjerno raspoređuje težinu spavača.

Dobro projektirani nadmadrac trebao bi imati ugrađeni klimatizirajući mehanizam kako bi se borio protiv bilo kakvih tendencija da memorijska pjena postane jako vruća. Upravo navlake Algua, Silver i Aloe Vera koje se nalaze na našim nadmadracima imaju ova svojstva kao i da sprečavaju znojenje i razvoj štetnih mikroorganizama.

Ono što je vrlo važno napomenuti je, da ukoliko imate već uništen, ugnjeten madrac, nadmadrac neće riješiti vaše probleme naprotiv, biti će kontraproduktivan i sam nadmadrac će se također uništiti, a nećete s njime dobiti na udobnosti.

Kada dakle reći DA nadmadracu? Ako Vam je madrac još dobar i nije uništen, a želite dodatnu udobnost ili Vam je madrac tvrđi nego što Vam upravo treba. A i nadmadrac je povoljnija varijanta nego da kupujete novi madrac.

Ponuda nadmadraca našeg webshopa