Životni vijek madraca

kreveti i madraci

Preporučeno vrijeme korištenja madraca je od 8 do 10 godina no i to ovisi o kvaliteti madraca koji je kupljen. Madrac skuplja tokom godina prašinu, kosu, znoj, ljuskice kože i sl. Sve je to izvrsno uzgajalište grinja i bakterija. Kako biste osvježiti barem malo madrac i produžili njegov vijek, vrijedno ga je sustavno čistiti i usisavati te mijenjati položaj za 180 stupnjeva.

Grinje i plijesni u madracu mogu uzrokovati razne vrste alergija, ekceme, kožne probleme kao i respiratorne bolesti. Učinak prisutnosti grinja u krevetu mogu dovesti do hrkanja kao i grlobolje.

Potpuno je prirodno da se madrac istroši. S vremenom opruge postaju manje elastične kao i pjena. Spavajući na starom i istrošenom madracu možete početi osjećati bol u leđima, vratu, mišićima ili zglobovima – kao posljedica toga nećete vjerojatno dovoljno imati kvalitetnog sna. Vjerujemo da je spavanje jedan od najvažnijih čimbenika koji utječe na naše zdravlje te kako smo već pisali u našem blogu utječe i na naš imunitet.  Zato se vrijedi zapitati, koliko je star naš madrac i je li vrijeme da ga zamijenimo novim i boljim modelom?

Kada dakle, mijenjati madrac novim?

kreveti i madraciStari i istrošeni madrac gubi svoja svojstva, gubi elastičnost, pravilnu tvrdoću i ne pruža odgovarajuću potporu kralježnici i vratu. Kupnja novog madraca može biti trošak, ali povrat ulaganja je ogroman! Vrijedi se pobrinuti za svoje zdravlje. Nakon dobrog sna na udobnom madracu, imamo snage i energije te smo se spremni suočiti i s najvećim poteškoćama, biti sretni svaki dan i doseći vrh planine. U poslu postajemo učinkovitiji, popravlja nam se humor i zračimo dobrim raspoloženjem.

Jedan od razloga promjene madraca je i zamjena manjeg madraca većim. Ako namjeravate živjeti zajedno sa svojom drugom polovicom, trebat će vam nekoliko centimetara više širine. Najpopularnija veličina madraca za parove je 160 cm. Veličine singl madraca to su najčešće 90 i 100 cm širine dok za djecu do 14 godna širina 80 cm.

Slobodno nas kontaktirajte – reći ćemo vam kako odabrati madrac za svoje potrebe, kako odabrati njegovu tvrdoću i za koji se model najbolje odlučiti! Ili jednostavno dobro pročitajte naše specifikacije ispod svakog madraca i neće Vam biti teško odabrati.

Preporučamo kao jedan od veoma kvalitetnih i ne baš preskupih madraca, a koji Vas sigurno neće iznevjeriti Madrac Master Memory, 27 cm. Madrac hrvatske proizvodnje s 3 vrste elastičnih pjena koji će Vam osigurati zdrave i udobne snove u visokokvalitetnoj navlaci Silver, antibakterijskoj i antialergijskoj te protiv znojenja.

Madrac Master Memory, 27 cm