OPĆI UVJETI KUPNJE I KORIŠTENJA

Sadržaj Internet stranice www.hever.eu   (u daljnjem tekstu: Webshop) je vlasništvo tvrtke i gospodarskog subjekta Hever d.o.o., Jablanska 21, 10000 Zagreb., OIB: 83177805687 (u daljnjem tekstu Hever)

U Internet trgovini www.hever.eu mogu kupovati proizvode korisnici iz Republike Hrvatske. Porezni obveznici iz drugih zemalja EU za kupnju robe mogu kontaktirati direktno Hever na email hever@opremanje.com i posebno zatražiti ponudu za plaćanje robe kako bi bili u mogućnosti izvršiti prodaju i isporuku proizvoda bez PDV-a (potrebna provjera poreznih obveznika iz zemalja članica Eu u VIES bazi) i isto tako izvršiti plaćanje opreme na devizni račun tvrtke Hever.

Uvjeti poslovanja Webshopa sastavljeni su u skladu sa zakonima važećim u EU i Republici Hrvatskoj. Uporabom Webshopa www.hever.eu kupac prilikom narudžbe proizvoda potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje i korištenja.

Korištenjem bilo kojeg dijela Webshopa na adresi www.hever.eu smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Administrator Webshopa www.hever.eu je tvrtka Hever.

Opće odredbe

Opće odredbe definiraju pravila za kupnju  proizvoda iz ponude predstavljene u Webshopu tvrtke Hever kao prodavatelja,  način prigovora kupca u vidu reklamacije te prava i obveze kupaca.

Kupci su sve pravne i fizičke osobe bez obzira jesu li registrirane na Webshopu ili ne. Kupac  ima pravo pregledavati Webshop, a u procesu registracije i posebice naručivanja proizvoda dužan je davati istinite podatke.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Prodavatelj ne snosi nikakvu odgovornost.

Podaci o proizvodima iz Webshopa predstavljaju predugovornu obavijest, a cijena izražena ispod proizvoda u trenutku narudžbe od strane kupca obvezuje prodavatelja.

 

Zaštita privatnosti

Tvrtka Hever sukladno izjavi o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obveza te se obvezuje čuvati privatnost svih svojih kupaca.

Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na internet stranici www.hever.eu   ili putem e-maila, su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama. Kupcima dajemo također mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka eventualno u marketinške svrhe te o tome moraju izraziti svoju privolu.
Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju privolu i suglasnost.

Svaki korisnik koji se registrira na Webshopu ima pravo pristupa, promijeni i brisanju podataka. Da biste to učinili prijavite se na svoj korisnički račun i idite na Postavke korisničkog računa ili pošaljite zahtjev na e-mail: hever@opremanje.com.

 

Autorska prava i prava na isključenje

Svi sadržaji na ovim internet stranicama kao što su tekstualni, slikovni i audio sadržaj vlasništvo su Webshopa ili dobavljača proizvoda te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Webshopa, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Webshopa i podložno je tužbi.

Kopiranje i distribucija podataka s Webshopa u druge javne medije oglašavanja zahtijeva poštivanje važećih odredbi u RH i EU o autorskim pravima. Konkretno, korisnik Webshopa za kopirani i distribuirani javni sadržaj dužan je navesti izvor koji ukazuje s koje internetske stranice taj sadržaj potječe.

Nije dozvoljeno koristiti sadržaj Webshopa koji je suprotan zakonima, pravilima društvenog ponašanja i morala.

Vlasnik Webshopa zadržava pravo da iz daljnje upotrebe Webshopa isključi onog korisnika koji na bilo koji način krši ove Opće uvjete korištenja ili na bilo koji način ometa rad Webshopa. Osobito se to odnosi na korisnike koji zlouporabljavaju objavljene podatke, ukoliko se lažno predstavljaju u ime druge pravne ili fizičke osobe ili na bilo koji način neovlašteno koriste Webshop u smislu kopiranja i distribucije sadržaja objavljenog na Webshopu u nekom drugom mediju oglašavanja.

Kršenje ovih Općih uvjeta korištenja od strane korisnika Webshopa imat će za obvezu plaćanja kazne i naknade štete u iznosu koji je vlasnik Webshopa pretrpio.

 

Način kupnje i sklapanja ugovora

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem, odabirom pojedinog proizvoda koji se tim putem uvrštava u meni „Košarica” ili narudžbom putem e-maila hever@opremanje.com . Cijene su izražene u valuti Eur s uključenim PDV-om i u valuti HRK po fiksnom tečaju 1 € = 7,53450 kn, bez troškova dostave i vrijede za sve oblike plaćanja.  Za proizvode za koje nije izražena cijena na stranicama Webshopa molimo da kontaktirate tvrtku Hever na e-mail hever@opremanje.com.

Pristupom meniju „Košarica” dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu” kupuje se klikom na tipku „Izvrši kupnju” te ispunjavam obrasca u kojeg je potrebno unijeti osobne podatke radi dostave proizvoda. U procesu kupovine bit će potrebno odabrati način dostave čija cijena će biti dodana do cijene proizvoda.

Narudžba preko Webshopa će se smatrati podnesena ako sadrži sve tražene podatke na ispravan način  i ako se jednoznačno može ustanoviti identifikacija kupca, a osobito ako sadrži: ime i prezime, adresu dostave, broj telefona ili e-mail adresu, način plaćanja, a u slučaju pravne osobe i PDV broj. Prodavatelj (tvrtka Hever) nije odgovoran za davanje lažnih podataka od strane Kupca te ako ih nije korigirao u trenutku slanja robe za otpremu. Troškove eventualno ponovne otpreme snosi Kupac. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 3 radna dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe na e-mail kupca.

Original računa kupac prima elektroničkom poštom u pdf formatu ili poštom na kućnu adresu koju je naveo kao adresu za dostavu.

U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte.
U slučaju narudžbe putem komuniciranje na daljinu (e-mail ili telefon), trenutak sklapanja ugovora o prodaji je trenutak potvrde narudžbe od strane Prodavatelja.

Tvrtka Hever će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima.

Prilikom naručivanja proizvoda kupac potvrđuje da je bio upoznat s općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete.

Prodavatelj tvrtka Hever može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti proizvode ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice  www.hever.eu .

Ugovor o kupnji je pohranjen kod tvrtke Hever.

 

Dostava i način plaćanja

Provedba narudžbe od strane prodavatelja – prodavatelj će isporučiti naručenu robu kupcu u terminu naznačenom u potvrdi narudžbe prema kupcu. Rok isporuke se računa od dana primitka iznosa na račun Prodavatelja.
U slučaju da izvršenje narudžbe nije bilo moguće u navedenom roku, čak i privremeno, prodavatelj se može osloboditi obveze da osigura zamjenu proizvoda iste kvalitete i za istu svrhu te za istu cijenu kako bi ispunio obvezu iz narudžbe, a istovremeno o tome informira kupca o pravu da odbije zamjenu proizvoda i odustajanje od narudžbe.

Dostava naručenih proizvoda obavlja se svakog radnog dana putem dostavne kurirske službe organizirane od strane tvrtke Hever. Troškovi dostave ne uključuju unos robe i montažu.

Ukoliko kupac koji je naveden na narudžbi nije zatečen na navedenoj adresi dostave, a prethodno je o tome obaviješten e-mailom ili telefonom o terminu dostave, kupac će snositi trošak ponovne dostave kao i ukoliko odustane od ponovne dostave snositi će trošak povrata robe tvrtki Hever. U oba slučaja visina naknade iznosi 2% od iznosa računa s PDV-om za narudžbe iznad 150 EUR , a za narudžbe do 150,00 EUR onoliko koliko dostavna služba naplaćuje od prodavatelja tvrtke Hever d.o.o. Za  ponovni trošak i nadoplatu će kupac biti usmeno ili e-mailom obaviješten od strane djelatnika tvrtke Hever.

Plaćanje se vrši jednokratno i moguće je izvršiti na slijedeći način:

  • Putem Internet bankarstva ili prijenosom na bankovni račun prodavatelja vrimanskom uplatom
  • Plaćanje kreditnom karitcom – korisnika se nakon potvrde narudžbe preusmjerava na stranice davatelja usluge online naplate “Corvus Pay”.

Izjava o sigurnosti online plaćanja
Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay sustav osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih i osobnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Pay sve prikupljene informacije smatra tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.
Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Raskid ugovora

Potrošač ima pravo na povrat i na raskid ugovora u roku od 14 dana od dana dostave proizvoda bez navođenja razloga za to. Proizvod mora biti nekorišten, čist i neoštećen. Potrošač je dužan prije isteka toka roka obavijestiti prodavatelja (Hever) o svojoj namjeri i to putem Izjave o odustajanju od ugovora kojom izražava svoju volju da jednostrano raskida ugovor. Izjavu je potrošač dužan dostaviti na e-mail prodavatelja hever@opremanje.com i original poštom na adresu: Hever d.o.o., Jablanska 21, 10000 Zagreb.

Izjavu o raskidu ugovora možete naći na ovome linku.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane potrošača (kupca), potrošač je dužan izvršiti povrat robe u roku 14 dana od dana dostavljene izjave o raskidu ugovora te je povrat dužan izvršiti o svom trošku. Zajedno s proizvodima potrošač je dužan vratiti i popratni pribor i dokumente osobito upute, jamstveni listi i druge slične dokumente koji su mu dostavljeni. Načine i mogućnosti povrata potrošač će dobiti na e-mail adresu koja je naznačena prilikom narudžbe.

Prodavatelj je obavezan izvršiti povrat primljenih financijskih sredstava potrošaču u roku od 14 dana od dana kada je potrošaču izvršen povrat robe. Prodavatelj će izvršiti povrat financijskih sredstava putem bankovnog prijenosa na račun naveden od strane kupca.

Isključuje se pravo na povrat i jednostrani raskid ugovora za proizvode koji su izrađeni prema posebnoj specifikaciji kupca i koja je posebno prilagođena kupcu.Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora i pravo na povrat robe i za robu koja zbog higijenskih i zdravstenih razloga nije pogodna za vraćanje i koja je bila otpečaćena nakon dostave kao i u svim ostalim razlozima navedenim u Zakonu o zaštiti potrošača.

 

Podnošenje prigovora i reklamacije

Kupac može reklamirati proizvode nakon dostave bez nadoknade troškova ukoliko mu je isporučena roba koja nije u skladu s narudžbom te ukoliko je proizvod oštećen. O manama je kupac dužan obavijestiti prodavatelja u pisanom obliku putem e-maila hever@opremanje.com ili na adresu prodavatelja Hever d.o.o., Jablanska 21, 10000 Zagreb.

Reklamacija treba sadržavati opis neusklađenosti s narudžbom te okolnosti koje opravdavaju prigovor, može sadržavati i fotografije. Radi što bržeg rješavanja reklamacije kupac može dostaviti dokaz o kupnji (račun). Ukoliko reklamacija bude prihvaćena, u dogovoru s kupcem proizvod će se zamijeniti novim i ispravnim.

Tvrtka Hever kao prodavatelj je dužna dostaviti pisani odgovor na prigovor u roku od 15 dana od dana primitka prigovora i dostaviti odgovor kupcu da li se reklamacija priznaje ili ne. Ukoliko se reklamacija ustanovi kao osnovana prodavatelj treba dostaviti prijedlog i način rješavanja reklamacije, a ukoliko reklamacija nema osnove dostaviti obrazloženje njena nepriznavanja ili eventualne dostave dodatnih informacija i okolnosti koje bi mogle utjecati na priznavanje iste.

Reklamacija se može podnijeti i u jamstvenom roku i temeljem dokumenta o jamstvu za proizvode za koje je dobivena.

Politika privatnosti

Internet stranica www.hever.eu vlasnika tvrtke Hever kako bi ispravno radila i unaprijeđivala svoje usluge sprema određenu količinu informacija (cookies) na vaše računalo.  Većina internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Euopske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne.

Što je kolačić (cookie)?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu ili mobilnom uređaju. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama.

Što su stalni kolačići?

Stalni ili spremljeni kolačići (persistant cookies) ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama (ovisno o postavkama)

Što su privremeni kolačići?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su kolačići od prve strane?

Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?

Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Koristi li ova web stranica kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi vam naše internetske stranice omogućile bolje korisničko iskustvo. Svi kolačići koje koristimo služe jedino u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu akcija koje korisnik odabere samostalno (web forma za slanje poruka, funkcioniranje chata, plaćanje u webshopu).

Kakve kolačiće koristi ova web stranica i zašto?

Privremeni kolačići (Session cookies) – su kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Mi koristimo “session cookies” kako bi unaprijedili korisničko iskustvo za vrijeme posjete.

Trajni kolačići (Persistent cookies) – obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku dok ne isteknu ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati internetsku stranicu prema Vašim navikama. Međutim, temeljem ovako prikupljenih podataka nije moguća identifikacija Vas kao korisnika, a prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?

Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove internetske stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Stoga informacije o zaštiti podataka s kojima ste ovdje upoznati vrijede samo za ovu internetsku stranicu, a zaštitu podataka od strane vanjskih servisa potrebno je provjeriti na njihovim službenim stranicama.

Mjerenje posjećenosti:

Stranica koristi i Google Analytics – servis za mjerenje posjećenosti internet stranice.

Završne odredbe

Vlasnik Webshopa zadržava pravo izmjene općih uvjeta korištenja i pravila na internet stranici www.hever.eu bez prethodne najave. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.

U slučaju eventualnog spora između registriranog korisnika Webshopa i tvrtke Hever koji se ne može riješiti mirnim putem i sporazumno riješit će se arbitražom u skladu s važećim Pravilnikom o arbitraži pri stalnom sudištu Hrvatske gospodarske komore ili će se primjenjivati trenutno važeći zakonski propisi Republike Hrvatske.