Madraci za one koji su pod stresom

Svakodnevni rad, pretrpani rasporedi obaveza i razne odgovornosti, informacijski kaos, buka, zagušenje – sve nas to dovodi do stresa. Koji madrac odabrati kad osjećamo da stres raste? Može li madrac uopće pomoći u borbi protiv stresa?

Stres pogađa oko 6,2% Hrvata (podatak iz 2015. Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo), a iz godine u godinu povećava se i broj osoba s duševnim smetnjama. U Europskoj uniji 22% bolesti otpada upravo na duševne bolesti, a Svjetska zdravstvena organizacija predviđa da će ove smetnje 2020. biti drugi uzrok nesposobnosti za rad zbog bolesti u općoj populaciji. Može li madrac doista djelovati antistresno i nekako pomoći u borbi protiv stresa?

Neki modeli madraca iz Materasso kolekcije imaju uistinu osobine koje smanjuju stres i njegove posljedice. Njihova posebna tehnologija i vrhunske navlake madraca obogaćene su aromatičnim uljima koji aktivno smanjuju stres tijekom noći. Osoba se budi opušteno, puna života i spremna suočiti sa svakodnevnim izazovima. To je lijek za današnju žurbu, nervozu i prekomjerne obaveze.

Npr. Lavanda je već generacijama poznata kao biljka koja blagotvorno djeluje na našu psihofizičku ravnotežu. Miris ovog cvijeta umiruje i smanjuje razinu stresa. Pomaže pri smirenju i mirnom snu. Njezin miris, koji udišemo noću, daje nam uravnotežen i nesmetan san. Lavanda također ima antibakterijski učinak te odbija insekte.

Činjenica da se u madracima od pjene nalazi ulje lavande, jamstvo je to jedinstvene udobnosti i zdravstvene zaštite. Smanjenjem umjetnih sastojaka u tim madracima smanjuju se emisije štetnih tvari za okoliš, a smanjuje se i potrošnja energije pri njihovoj izradi.

Materasso nudi madrace od lavande i pjene AventO2 (kao dio švicarske kolekcije), pri čemu su navlake madraca obogaćene uljem lavande. Isto tako, tvrtka Materasso je izumila i izradila madrace s navlakom Biorytmic. Ova tkanina sadrži ljekovite minerale koji se stoljećima koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini i doprinose skladnijem funkcioniranju našeg tijela. Tako se tijekom dana osjećamo opušteno, imamo želju za radom i snagu da se odupremo negativnim mislima.

Antistresni madraci preporučuju se osobama koje doživljavaju značajan pad energije, doživljavaju tjeskobu i depresiju, kao i onima koji u svakodnevnom životu doživljavaju negativne posljedice rada i stresa.

Madrac Swiss Magic

Madrac Swiss comfort T3

 

Madrac Amalfi

Madrac da Vinci Triple Decker