Posteljina za hotele i apartmane

Što je sve potrebno za opremiti hotelsku sobu, apartman, vilu…? Koje boje i materijali se u trendu u hotelskom opremanju?

Posteljina za hotele i apartmane
Tekstilni program

Ovisno o kategoriji objekta i shodno tome postavljenim uvjetima temeljem zakonskih propisa kao i Vašim idejama o vrsti materijala, boji ili predviđenom budgetu ovdje će te dobiti savjete kako opremiti Vaš objekt kompletnim tekstilnim programom.

Posteljina

Bijela posteljina i dalje dominira, no neki hoteli traže načine za dodavanje boja ili uzoraka kako bi razbili jednostavnost i stereotip. Zašto bijela boja i dalje dominira? Iz jednostavnog razloga što ju je lakše održavati – može se iskuhavati, a s bijelom posteljinom možete isto tako bolje kombinirati svoje dekore (ukrasni prekrivači i jastučići u raznim bojama) ovisno o Vašem cjelokupnom uređenju sobe (boji zidova, zastora, podloge i sl.).

Što se tiče vrste materijala te kako stvoriti jednu eleganciju kreveta, ali i prvog dojma sobe kada gost otvori vrata, svakako Vam preporučamo da posteljina bude damastna ili satenska. Ne samo da će ostaviti prvi dojam gostu, nego je ta posteljina i izdržljivija pri učestalom pranju odnosno održavanju.

Također, naše su preporuke damast od egipatskog mercerizirnog pamuka, pamuk s dugim nitima koji daje upravo veću čvrstoću i izdržljivost posteljini. Posteljina od ovog pamuka je 20-30% izdržljivija od ostalih pamučnih materijala.

I damastna i satenska posteljina posjeduju visoki sjaj te upravo time daju eleganciju krevetu. Obje vrste materijala su 100% pamučna i mogu se iskuhavati na 95o C te su svakako time bolja varijanta od sintetičkih materijala.

Jastuci, popluni i zaštitne navlake na madrac

Jastuke zbog održavanja i pranja preporuka je da punjenje bude poliesterske silikonizirane kuglice, sa zaštitnom skidivom navlakom koju možete prati, a da ne perete cijeli jastuk te poplune također punjenje poliestersko vlakno. I popluni i jastuci su antialergijski i antibakterijski što u današnje doba je vrlo važno budući je broj osoba koje pate na razne alergije u porastu.

Madrace je svakako dobro zaštititi i od raznih tekućina koje neizbježno se ponekad dešavaju raznim gostima, ali će te na taj način očuvati dugovječnost svojeg madraca, a ulaganja u ovu vrstu artikla su minimalna u odnosu na cijenu koštanja samog madraca.

Ručnici

Najoptimalnije i najekonomičnije rješenje su ručnici od 450-500 gr./m2. Zašto? Dva su razloga, prvi odlično upijaju vlagu, a drugi manja gramaža iziskuje manje financijskih sredstava pri održavanju (manja potrošnja sredstava za pranje).

Količina posteljine potrebna za opremanje jednog ležaja – ukoliko su gosti dnevni do dvodnevni 3-4 puta više, ukoliko su tjedni 2,5 puta više nego što je ležajeva.