Ikea najavila zakokret u svojem poslovanju

Izvor: https://novac.jutarnji.hr/aktualno/kako-bi-se-prilagodila-novom-dobu-trgovine-ikea-ce-otvoriti-4000-novih-radnih-mjesta/8083505/

U roku dvije godine

Kako bi se prilagodila novom dobu trgovine, IKEA će otvoriti 4000 novih radnih mjesta

, Image: 191487248, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AlamyŠvedska holding kompanija INGKA najavila je restrukturiranje lanca trgovina namještajem IKEA zbog usporavanja rasta maloprodajnog sektora i sve veće popularnosti prodaje putem Interneta.

„Svjedoci smo promjena u maloprodajnom sektoru čija brzina i intenzitet nadmašuju sve dosada viđeno”, rekao je u srijedu izvršni direktor INGKA-e Jesper Brodin.

Stoga kompanija namjerava proširiti internetske servise i osmisliti nove koncepte trgovina namještajem koji će biti bolje prilagođeni potrebama potrošača u gradovima. Nadaju se da će navedenim mjerama do 2020. godine otvoriti do 11.500 novih radnih mjesta diljem svijeta. Paraleleno bi mogli ukinuti 7.500 od ukupno 160.000 postojećih radnih mjesta, posebno onih nespecijaliziranih i lociranih u uredima 30 zemalja u kojima posluju.

Hoće li fizičke trgovine postati suvišne?

To bi značilo da će neto otvoriti 4.000 novih radnih mjesta.

Iako potrošači i dalje odlaze u trgovine namještajem, kao što pokazuje još uvijek stabilan broj njihovih posjetitelja, taj će koncept u budućnosti vjerojatno gubiti na popularnosti i fizičke bi trgovine u konačnici mogle postati suvišne.

Tako u Njemačkoj IKEA-ini prihodi od prodaje putem Interneta već godinama rastu brže od onih ostvarenih u fizičkim trgovinama.

“U iduće tri godine postat ćemo dostupniji zahvaljujući pojačanoj prisutnosti u gradskim središtima, novim konceptima trgovina namještajem i boljim internetskim opcijama, koji će kupovinu ujedno učiniti puno ugodnijom”, rekao je operativni menadžer za maloprodaju IKEA-e Tolga Oncu.

U poslovnoj godini 2018. koja je završila u kolovozu prihodi švedske kompanije prilagođeni za promjene valutnih tečajeva porasli su 4,7 posto, na 34,8 milijardi eura, podsjeća dpa.

No comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

* Ovaj obrazac prikuplja vaše ime, e-poštu i sadržaj kako bismo mogli pratiti komentare postavljene na web stranici. Za više informacija provjerite našu politiku privatnosti gdje ćete dobiti više informacija o tome gdje, kako i zašto pohranjujemo vaše podatke.

Slažem se