Budite se sretni i zadovoljni – odaberite odgovarajući madrac za sebe i svoju obitelj

Mnogi od nas ne znaju previše o materijalima od kojih su madraci izrađeni i na koji način se proizvode. Današnja tehnologija proizvodnje madraca i upotreba različitih materijala je usavršena do te mjere da svatko prema svojim potrebama, navikama spavanja i stilu života može odabrati idealan madrac za udoban i relaksirajući san.

Tijelo za sebe traži savršeni i najudobniji položaj te je zato kvaliteta madraca presudan faktor u odabiru. Ako još nemate bol u leđima – to je sjajno! No, ako već imate takvih problema, ali i kako bi izbjegli ovakve probleme, na vrijeme počnite brinuti o svojoj kralježnici. Kako 1/3 svojeg života provodimo spavajući to je još jedan dodatni faktor za odabir odgovarajućeg madraca koji pravilno podupire kralježnicu i cijelo tijelo. Isto tako, sve više sjedilački način života, bilo to u uredu ili pred TV-om, vožnji automobilom znatno utječe na našu kralježnicu.

Zato ako želite brinuti više o svojoj kralježnici – doista to i učinite, posvetite pažnju svojoj fizičkoj aktivnosti (tjelovježba, 30-minutno dnevno hodanje i sl.), pravilnoj prehrani te svakako kupnji i odabiru savršenog madraca za svoju kralježnicu kako bi imala idealan položaj, a Vi zdrav i udoban san.

Cijena je ponekad presudna stvar u samom odabiru no kako se preporuča promjena madraca svakih 7-10 godina, madrac je dakle, dugoročna investicija te ulaganje u naše zdravlje.

I pitanje: kupnja u dućanu ili putem webshopa? 

Niti 5-10 minuta u dućanu koje ćete provesti na nekom madracu neće Vam dati odgovore koji madrac je za Vas najbolji, najudobniji i odgovarajući odabir. Prodavač Vas ponekad cijenom uvjerava da je jedan madrac kvalitetniji od drugog što prema Vašim potrebama uopće ne mora biti točan i pravilan odabir. No, psihologija uvjeravanja ponekad djeluje.

Internet kupovina je ne samo udobnija i doista može biti bolji odabir kupnje madraca jer tu možete puno više naći informacija o materijalima od kojih su madraci izrađeni te koje sve karakteristike madrac posjeduje, a da bi zadovoljio Vaše potrebe. Npr. navlaka madraca od Aloe Vera prirodno jača organizam, pomaže kod alergija i astme te sadrži obrambeni sustav od razvoja bakterija i virusa. Važno je da opis proizvoda na internetu daje dovoljno informacija za Vaš odabir. Često u webshopu možete naići i na odgovarajuće popuste, a tvrtka će se pobrinuti i za samu dostavu. Sve ovo su razlozi više zašto koristiti Internet kupovinu.

Većina naših madraca je izrađena od prirodnih materijala te iznimne kvalitete i primjenom modernih tehnologija.

Nadam se da ste sada spremni za pregled ponude madraca i njegovu kupovinu. Učinite ju ugodnijom i sretno u odabiru!

No, jedna još vrlo važna napomena, dajte si nešto vremena, prvih nekoliko dana da se Vaše tijelo prilagodi novom i pravilnom položaju pri spavanju, a pogotovo ako ste drastično promijenili vrstu madraca.